În primii ani de viață, creierul copilului trece printr-un proces extraordinar de dezvoltare. De la primele conexiuni neuronale care se formează în perioada intrauterină până la consolidarea circuitelor responsabile pentru …
Eeei, lăsați, că așa este el, mai timid. Este mai retras, ca mine sau ca tine. Nu-ți mai fă grijă inventa probleme acolo unde nu sunt. Pur și simplu, a …
Dacă ai începe intervenția ABA structurată… … pregătirea este esențială în tot ceea ce facem, inclusiv în aplicarea intervenției ABA structurate pentru copilul tău. Poate te-ai alăturat deja grupurilor de …
Discrete Trial Training (DTT) DTT este o abordare structurată și intensivă, care se concentrează pe învățarea pas cu pas a abilităților. Să presupunem că obiectivul este ca un copil să …
pentru a răspunde la această întrebare trebuie să ne uităm un pic în spate, adică la acele programe de intervenție comportamentală timpurie, programe ABA care s-au întins pe doi ani, trei ani, sau chiar poate mai mult, patru ani.
Hai să facem un calcul simplu: Să spunem că al tău copil petrece cu educatori/terapeuți/specialiști în intervenție timpurie două ore pe zi, 5 din 7 zile pe săptămână, 30 de săptămâni pe an.
Dacă începi intervenția ABA între 1.5 – 2 ani, urcați în primul tren al rapidității învățării și al progresului – trenul intercity.
Dacă ai un copil între 1- 5 ani care se confruntă cu TSA sau alte tulburări de dezvoltare și simți că ești într-o cursă continuă împotriva timpului…
… îl ajuți să treacă dincolo de simpla repetiție a informațiilor primite și-l provoci să-și folosească tot arsenalul de cunoștințe
Funcția socială a imitației o vedem încă din primul an de viață sub forma imitației reciproce și spontane.